• California dreaming in the 60's• 

 

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 


Pamela Carter

Pamela Carter
• Beköltöztem • :
2019. Jul. 29.

• Hozzászólások száma • :
10

TémanyitásSuit up
Suit up         EmptyPént. Aug. 09, 2019 10:07 am


• Reginald & Pamela •
You are what You wear
[Only admins are allowed to see this image] A kis üzletem teljesen kinőtte magát, sőt lassanként rajtam is túl fog nőni… a barátnőim szerint ha így folytatom harminc éves koromra már bőven saját divatházam lesz. Én szomorú lennék, ha így történne. Néhány hónapja még csak egy egyszerű butik volt, egyedi és elegáns ruhákkal, méretre igazítással, olykor egyedi ruhák megvalósításával. Mikor elkezdtem a filmstúdiónál dolgozni, rengeteg színésznőt ismertem meg, persze a nagy filmcsillagokhoz nem kerültem közel, viszont a mellékszereplők, statiszták roppant közvetlenek voltak velem. Összebarátkoztunk, mindig mondták, hogy mennyire szeretik a kezem munkáját viselni. Ekkor vallottam be nekik, hogy van ám egy butikom is.
Ekkor szabadult el a pokol. Hirtelen megrohamozták a boltot, a vállfák, polcok üresen álltak én pedig azt se tudtam mihez kezdjek. Végül, úgy döntöttem, hogy terjeszkedek. Ha elkezd fújni a szél, az ember eldöntheti, hogy hagyja-e, hogy megtépázza, tönkretegye, vagy kitárja a szárnyát, és a magasba repül. A bolt feletti kis lakást mostanáig raktárnak használtam, ebből lett most a “varrodánk”, két ügyeskezű varrónőt is alkalmazok, akik a butikot látják el ruhákkal. Az én terveim alapján dolgoznak, gyorsan és ügyesen. Az üzlethelyiséget így ketté tudtam osztani, a régi rész maradt úgy ahogy volt, Ava nagyon szépen elboldogult, jó eladónak minősült.
A másik, vadonat új rész az, ahová most is vendéget várok. Ez az exkluzív szabóság, amit vastag, krém színű bársony függöny választ el a bolt többi részétől. Csinos polcokon elegáns mappák sorakoznak az anyag, szín, minta, gomb, csipke és egyéb minták. Van egy kis emelvény, ahol próbálni tudnak és méretet tudok venni róluk, és van egy kis modern kanapé is, ahol meg tudják nézni, ki tudják választani mit szeretnének. Itt van a tervező asztalkám is, tökéletes dekorációs elem, és még hasznos is, ha valamin módosítani kellene. Katalógusok, melyekből európai kiegészítőket, táskákat és cipőket rendelhetnek, amik tökéletesen passzolnak a ruháikhoz. Külön, nem annyira feltűnő bejárata van a szomszéd utca felől, így igazi hírességek is betérhetnek ide, a kíváncsi szemektől védve. Szobanövények és elegáns kis csecsebecsék, meg egy kristály csillár teszi teljesen prémiummá a helyiséget. Itt szoktam ugyanis felvenni az egyedi rendeléseket estélyi ruhákra, öltönyökre és ilyesmi. Ma is ezért várakozok itt.
Persze, nem tétlenkedhetek én sem, muszáj mindig csinálnom valamit, különben bedilizek. Amióta három hete megjelent az a cikk a helyi lapokban… kész bolondok háza van itt, valaki jó hírünket keltette, és emiatt emberek tömegei árasztják el nap mint nap az üzletet. De ma, a butik zárva van hiszen vasárnap van, én is csak emiatt az előre egyeztetett találkozó miatt jöttem be. Krém színű, csónak nyakú ruhát viselek, aminek a harang alakú, térdig érő szoknyájának alját fekete csipke díszíti, a derekamra is egy széles fekete selyem szalagból kötött masni került, ez szolgál öv gyanánt. A vendégeim, az igazi dámák által lehetőségem volt a párizsi és milánói divatot is megismerni, így még néhány hosszú, nagyon hosszú fehér és fekete gyöngysort is felvettem, gyöngyös fülbevalókkal. A hajamat már rég nem viselem kibontva, ha dolgozom, Mrs Woolston szerint professzionálisabb, ha kontyba fogom. Így is lett, mert természetesen Mrs Woolstonnal kár is ellenkezni, ha már egyszer ő afféle mentornak tekinthető az életemben.
A kis csengő vidáman kezd csilingelni, jelezve, hogy valaki érkezett, én pedig abba is hagyom a babrálást a katalógusokkal, és sietve fordulok az ajtó felé, a tőlem megszokott mosollyal.
- Üdvözlöm! Örülök, hogy el tudott jönni, ilyen rövid időn belül. - konkrétan tegnap éjjel csörgött a telefonom, hogy holnap (vagyis ma) reggel nyolc órára érkezik majd egy úriember, a nevét nem mondták, de azt igen, hogy tudásom legjavára tartanak igényt. Talán valami politikus…? Nem mertem ellenkezni, olyan határozottak voltak a telefonban! Mindegy is, lényeg, hogy eljött, itt van, én pedig továbbra is tökéletesen udvariasan és szívélyesen invitálom beljebb, és a kanapé felé intek ahol majd helyet foglalhat.
- Pamela Carter vagyok, nagyon örvendek! - nyújtom felé a kezem. A bemutatkozást követően teljesen szakmai szemmel végigfut a tekintetem rajta, még egy aprót meggondolatlanul biccentek is, hiszen szépen szabott öltöny van rajta, szép, méret után készült és jó minőségű anyaga van. Ez a krapek tényleg nem cicózik, de nem ismerős egy plakátról sem az arca, valószínűleg nem politikus. - Ha megengedi, előbb talán foglaljon helyet, hogy megbeszéljük mit szeretne. Megkínálhatom esetleg egy kávéval, teával, süteménnyel? - természetes, hogy a teához is már forr a víz, és a kávé is be van készítve, ügyeltem az ilyen apróságokra is.MADE BY TORIE


Vissza az elejére Go down
 Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
Gyorsválasz lehetöség

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
California Dreamin' :: • Sunny Cal • :: Los Angeles :: Beverly Hills-